fbpx

Nyd seniorlivet sammen med ligesindede

Populære seniorbofællesskaber

OK-Fonden har opført 40 seniorbofællesskaber i årene 1990-2007. Efter en periode, hvor efterspørgslen faldt (omkring finanskrisen og boligboblen), har OK-Fonden nu syv nye bofællesskaber på vej og interesse i yderligere en række kommuner landet over.

Når børnene er flyttet hjemmefra, og hus og have er måske blevet for stort og arbejdskrævende, begynder flere at overveje en mindre og velindrettet bolig – gerne i et fællesskab med ligesindede.

Et særkende ved OK-Fondens måde at etablere nye seniorbofællesskaber på er de indledende ”studiekredse”. Her lærer de kommende naboer hinanden at kende og afstemmer deres forventninger. Mette Flyger Larsen er, sammen med sin mand, Erik Larsen, med i den gruppe, som skal flytte ind i ”Hjortefarmen” i Farum, et af de kommende bofællesskaber.

– Det er især fællesskabet og trygheden, som har gjort os tændte på at flytte i bofællesskab, fortæller Mette. Vi kommer fra en lejlighed, så det er helt nyt og spændende for os at skulle bo på den her måde, med en stor flok naboer vi kender og har relation til, og som vi deler fælleshus og udearealer med.

Vi er meget glade for studiekredsen, hvor vi har haft indflydelse, både på selve byggeriet og på organiseringen af fællesskabet. Og så har det været en stor gevinst for os, at vi allerede nu, før vi er flyttet ind, har fået nye, fantastiske venner.

– At flytte i bofællesskab kræver selvfølgelig også noget. Det er vigtigt, at man er åben og har empati. Selvom man kan gå ind og lukke sin dør, er det jo ikke som at bo på en villavej. Man skal ville andre mennesker, fastslår Mette.