fbpx

Navnet på Hornbæks nye plejehjem er fundet

Efter en navnekonkurrence blandt kommunens borgere har et enigt udvalg besluttet sig for navnet til det nye plejehjem på Halfdan Rasmussens Vej 1-3. Valget faldt på ”Hornbækhave”, som flere af kommunens borgere havde foreslået blandt de mere end 100 indkomne ideer på mail eller via de sociale medier.

  • Et enigt udvalg pegede på Hornbækhave som navnet på vores nye plejehjem. Navnet leder tankerne hen på de rolige og attraktive omgivelser, vi har i plejehjemmets nærområde og Hornbæk generelt – og så kommer selve plejehjemmets gårde og friluftsarealer også til at rumme masser af træer og buske, der er godt for liv og sjæl, siger Mette Lene Jensen, formand for Omsorgs- og sundhedsudvalget.
  • Hornbækhave er et navn, der passer fint til stedet. Det udtrykker hjemlighed og kan være med til at skabe rammerne for det gode plejehjemsliv, hvor beboerne kan forfølge deres drømme og leve livet – hele livet, siger bestyrelsesformanden for OK-Fonden Michael Brostrøm

Det nye Hornbækhave skal drives af OK-Fonden og bliver opført i et fællesskab mellem OK-Fonden og Helsingør Kommune, og kommer til at stå klar til de første beboere i starten af 2020. Plejehjemmet består af tre gårdhavehuse, der omslutter hver sin indre gårdhave. Boligerne er placeret i de to sydligste gårdhavehuse, i to etager, inklusiv fælles opholds- og spisestuer.

Plejehjemmet består af i alt 51 boliger, fordelt på 47 almindelige plejeboliger, 1 ægtepar-bolig og 3 aflastningsboliger. I det sidste gårdhavehus, ud mod Sauntevej, etableres der et produktionskøkken og en cafe, foruden træningsfaciliteter, en frisør og fodpleje samt kontorer.

De indkommende forslag blev bedømt af et udvalg bestående af:

  • Henrik Møller, Fungerende borgmester Helsingør Kommune
  • Mette Lene Jensen, Formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget
  • Michael Brostrøm, Bestyrelsesformand for OK-Fonden
  • Bodil Bækgård, Plejehjemsleder Bøgehøjgård