Glade bofæller i Skovlunde fik nøglerne til deres nye liv sammen

Endelig. Nu står deres seniorbofællesskab funklende færdigt i efterårsregnen. I Seniorbofællesskabet Andelsboligforeningen Lystoftegård bor nu en tidligere lærer på en teknisk skole, en forhenværende administrationschef i et oliefirma, en sygeplejerske, en blikkenslager, en vinindkøber, en økonom, en kontormedarbejder, en litograf og folk med andre baggrunde. Når mange forskellige mennesker flytter sammen, er der god sandsynlighed for, at de vil kunne hjælpe og inspirere hinanden i fremtiden med it, ideer til madlavning, fritidsaktiviteter osv. Og det er lige det, der er meningen med OK-Fondens seniorbofællesskaber. Beboerne skaber det fællesskab, som er så god medicin mod ensomhed.

Boligmedarbejder i OK-Fonden, Emilie Rose Hansen, giver nøglerne til forventningsfulde Pia og Hans Christoffersen.

Seniorbofællesskabet Andelsboligforeningen Lystoftegård består af 20 boliger, som er på 65, 85 eller 105 kvadratmeter. Fælleshuset, der kan bruges til fællesspisning, morgengymnastik, familiefester, sushi-kursus og meget mere, har adressen Gl. Skovlundevej 1. Fælleshuset vil snart opstå i et ældre hus i nyrenoveret model med stor terrasse. De 20 private boliger ligger lige op ad fælleshuset på Lystoftegårdvej, der opstod som en helt ny vej i Skolelunde i 2019.

Det var Ballerup Kommune, som banede vejen for de 20 beboelser i Skovlunde. For fire og et halvt år siden ville kommunen gerne have etableret fire seniorboligselskaber med henblik på opførslen af nye boliger. En lille håndfuld beboere sprang til og har siden holdt mange møder med flere og flere mennesker, der var lune på tanken om at bo sammen, hver for sig – trygt dør om dør.

PT Multiservice er i sving med at pudse vinduer, da der kun et 25 minutter, til de første kommende beboerne kommer for at få overdraget nøglen af OK-Fondens medarbejdere.
Der er ingen tvivl om, hvor bilister skal parkere ved seniorbofællesskabet i Skovlunde. En kæmpe sten viser vej.

Det er Arkitektfirmaet MW og OK-Fonden, som har udformet skitser og udbudsmateriale. Totalentreprenøren Dansk Boligbyg A/S har så sammen med firmaets arkitekter og ingeniører fra virksomheden Constructa ført byggeriet ud i livet. I OK-Fonden styrer vi altid opførslen af vores seniorbofællesskaber som forretningsfører.

Selv blomsterkasserne foran de 20 boliger er klar til foråret. På grund af alletiders mest omfattende regnvejr, er der dog endnu meget vådt endnu udenfor stierne.