fbpx

Fantasifuld fysioterapi

”Piraterne kommer!”, ”Forår i Paris”, ”Mayaindianere”, ”Danske byer i 1500-1700 tallet”, ”Babelstårnet”, ”Bor julemanden i Finland?”

Det er bare ikke alle, der synes, det er interessant eller meningsfuldt at side i en træningsmaskine, så Anders Heimann tager fantasien til hjælp. Ved hjælp af pap, maling, balloner og forskelligt genbrug skaber den 26-årige fysioterapeut finurlige og farvestrålende kulisser og fortællinger i ”Træningen” på Dronning Anne-Marie Centret.

– Vi planlægger aktiviteterne ud fra forskellige temaer, og så fremstiller jeg rekvisitterne. Der sker noget andet, når vi ikke bare kaster bolde frem og tilbage eller gå-træner – men ”angriber et piratskib med kanonkugler”, går igennem den balancekrævende bane ”dødens rute” eller ”battler om skatten mellem tvillingtårnene”, fortæller Anders.

– I OK-Fondes strategi står, at der skal være plads til det skæve og skøre, og det tager vi helt bogstaveligt her, siger Anders og smiler. Det er helt enkelt sjovere, både for vores beboere og for mig.
Og det virker! Nogle af dem, som normalt ikke træner, vil gerne være med, og de, som plejer at træne, yder mere. Temaerne giver noget at tale om, og lysten til at lege og konkurrere driver værket. Og de, som ikke træner, bliver stimuleret af, at der er noget at kigge på.

– Hele huset kan være med, også sengeliggende beboere. Vi arbejder tværfagligt og bakker hinanden op, terapeuter og plejepersonale. Det giver mulighed for større events som afdansningsbal, cykelkonkurrencer, fredagsfester og selvfølgelig den årlige olympiade.

Anders tager gerne ud og fortæller om sine metoder. Her på en konference om fremtidens boliger til mennesker med demens.