fbpx

Efter en voldsom brand på OK-Fonden Enghaven: Beboerne er glade for at være flyttet til tidligere højskole

21 psykisk sårbare beboere mistede alle deres ejendele og stod pludselig uden tag over hovedet, da to beboerfløje på OK-Fonden Enghaven udbrændte i juli i den hede sommer. Men midt i katastrofen var mange klar til at hjælpe.

– Det var en meget voldsom oplevelse, men lykkeligvis virkede alt, som det skulle. Alle vores 41 beboere og 15 medarbejdere blev evakueret hurtigt og effektivt. Den L-formede fløj med 21 boliger, hvor branden brød ud, stod ikke til at redde. Men branddøre og et stort hold dygtige brandfolk fik stoppet ilden, så den øvrige del af bostedet gik fri, fortæller Anette Lassen, chef for Enghaven og fortsætter:

– Samme aften blev alle beboere og medarbejdere indkvarteret på Hotel Opus i Horsens, som blandt andet skaffede tandbørster og stillede fællesrum til rådighed. Allerede næste eftermiddag var strømmen genetableret i den ubeskadigede del af Enghaven, og den del af beboerne kunne komme tilbage i vante omgivelser. Tre dage efter kunne resten flytte ind på den tidligere Elbæk Højskole, som ejes af Region Midtjylland.

Det vil tage omkring et år at få genopbygget den nedbrændte fløj på Enghaven.

– Den lokale Røde Kors butik kom med tøj til beboerne på Opus. Præsten i Søvind ringede og tilbød sin hjælp. Borgmester Peter Sørensen skrev til os med det samme, om der var noget, kommunen kunne hjælpe med. De medarbejdere, som ikke var på arbejde, kom myldrende. Naboer kom med mad og drikke, og nogle tilbød husly, andre kom med tøj og foder til beboernes kæledyr.

– Siden branden har vi haft ekstra medarbejdere på arbejde, og vi har særligt fokus på at hjælpe beboerne og medarbejderne med at bearbejde oplevelsen.

Heldigvis har vi kunnet genetablere hele afdelingen Vendepunktet samlet på højskolen, kun fire kilometer væk. Det er dejlige lejligheder og omgivelser, vi er flyttet ind i, og beboerne er rigtig glade for at være der.

Vi er dybt taknemlige for, at der ikke skete skade på mennesker, bortset fra en medarbejder, som fik forbrændinger på sin hånd – og for den hjælp og medfølelse, som er strømmet os i møde, slutter Anette.