fbpx

Byen for Livet skrider planmæssigt frem – en ny lokalplan er på trapperne

OK-Fonden og entreprenørfirmaet CG Jensen har udsendt en fælles pressemeddelelse om den kommende, demensvenlige bydel i Odense.

For at kunne gøre de mange spændende idéer til virkelighed i Byen for Livet skal der vedtages en ny lokalplan for området. Den er i støbeskeen og kommer i offentlig høring inden for kort tid. OK-Fonden har sammen med CG Jensen og Odense Kommune arbejdet med at fastlægge og beskrive ønskerne for hele området. Det er der kommet en spændende og ambitiøs proces ud af, hvor overliggeren lægges højt.

Paul Erik Weidemann, administrerende direktør, OK-Fonden: “Som det lød i den fælles vision, skal Byen for Livet være det sted, man rejser til for at se det bedste inden for skabelse af byrum og måden at leve livet på – hele livet. Bydelen bliver for alle: Børnefamilier, unge, seniorer og ældre.”

Hele projektet med Byen for Livet skal tænkes grundigt igennem. Mennesker skal kunne blive boende, hvis de rammes af sygdom. Man skal kunne leve et godt og trygt liv, også med en fremskreden demenssygdom.
Det stiller særlige krav til planlægningen, hvor det er tydeligt beskrevet, hvad Byen for Livet skal kunne.

OK-Fonden er sammen med CG Jensen ved at lægge sidste hånd på den masterplan, der skal rammesætte ambitionerne for det storstilede byggeri.

Michael S. Larsen, administrerende direktør, CG Jensen: “Det har været en spændende proces at udvikle projektet sammen med OK-Fonden. Vi ønsker et byggeri i en god kvalitet til en pris, der bliver til at betale for almindelige mennesker.”

I den kommende tid fortsætter dialogen med Odense Kommune om vilkårene for etablering af det friplejehjem, der skal være en del af bydelen, og der indgås aftaler om samarbejdspartnere, investorer osv.

Så snart den grundlæggende plan er på plads, offentliggør parterne bag Byen for Livet konkret information om rammer og indhold i bydelen, typer af boliger, tidsplan, forventede priser m.m., lover CG Jensen og OK-Fonden.