fbpx

Indflytning

Besøg før indflytning

Hvis du overvejer at søge en bolig på OK-Hjemmet Arendse, er du altid velkommen til at aftale et besøg og se, om stedet er noget for dig.

Under besøget får du og eventuelt dine pårørende en rundvisning samt en snak om, hvordan det er at bo på Arendse, om indflytningsprocessen samt afklaring af eventuelle spørgsmål, som I måtte have.

Visitation

Arendse er et privat friplejehjem under OK-Fonden. Det betyder, at vi ikke har nogen driftsoverenskomst med en kommune, og derfor modtager vi beboere fra alle kommuner i Danmark.

For at komme i betragtning til en bolig på Arendse skal du visiteres til en plejehjemsplads gennem din hjemkommune. Herefter kan man frit vælge, om man ønsker at bo på et kommunalt plejehjem eller på et friplejehjem. Når du er blevet visiteret til en plejehjemsplads, retter du eller dine pårørende henvendelse til centerchef Maj Greifenstein.

Bor du i udlandet og ønsker at flytte ind på Arendse, henvender du dig med ønsket også til centerchef Maj Greifenstein, som har overblik over eventuel venteliste.

Indflytning

Når du flytter ind på Arendse, er din bolig som udgangspunkt kun møbleret med en seng og eventuelt hjælpemidler, som personalet måtte have brug for i din pleje. Den øvrige møblering skal du og eventuelt dine pårørende selv stå for, så du kommer til at være omgivet af dine egne ting. På den måde bliver din bolig til at være et rart og trygt hjem for dig. Der kan tilkøbes ydelser. For eksempel hjælp til at hænge billeder op, en kyndig hånd til ophæng af tv-apparat og leje af gardiner.

Når du flytter ind, vil du få tildelt en kontaktperson blandt plejepersonalet i dagvagten. Så vidt muligt vil det være denne person, som tager imod dig ved indflytningen, og viser dig til rette samt er omkring dig i dagvagten de første dage. Når du er faldet godt til, vil vi desuden tage en snak – en slags “indflytningssamtale” – med dig og eventuelt dine pårørende, hvor vi sammen kan skrive lidt ned om dig og dit liv, dine vaner og ønsker for din tid på Arendse, samt hvad der er vigtigt og betyder noget for dig.