Livet skal leves - hele livet

OK-Fonden er en non-profit omsorgsorganisation, som arbejder for, at mennesker kan forfølge deres drømme og leve livet – hele livet.

Ønsket om den enkeltes selvbestemmelse og tryghed er omdrejningspunktet, uanset livssituation, alder og helbred.

Vi arbejder for at opfylde vores vision ud fra fem værdier:

Ligeværdigt samarbejde

Vi møder mennesker med tillid. Vi ønsker at være velkomne – og at man føler sig velkommen hos os.

Høj faglighed

Vores indsats og resultater afspejler, at kvalitet er målet. Vi modtager kritik konstruktivt, fordi vi ønsker at udvikle og lære.

Plads til forskellighed

Vi kan lide, at der er højt til loftet. Vi tror på, at viljen til at lytte til hinanden og friheden til at se tingene fra forskellige vinkler giver de bedste resultater. Vi går sammen, men ikke i takt.

Familien er værdifuld

Vi værdsætter samarbejdet med familie og pårørende. Sammen gør vi, hvad der er muligt for, at det enkelte menneske kan fortsætte sine vaner og traditioner.

Æstetiske omgivelser

Vi gør os umage for at skabe omgivelser, som hver dag glæder både sanserne og sindet.

Historie

OK-Fonden blev oprindelig stiftet af Arne Ginge med det formål at støtte oprettelsen og videreførelsen af OK-Klubber i Danmark. Skønt OK-Klubberne i dag drives uafhængigt af OK-Fonden, er der dog stadigvæk et nært bånd og samarbejde via Landsorganisationen af OK-Klubber i Danmark.

Gennem de år OK-Fonden har eksisteret, er Fondens aktiviteter blevet betydeligt udvidet inden for områderne: omsorg og pleje af ældre og handicappede; nybygning, ombygning og administration af almene plejeboliger, almene ældreboliger, almene ældrevenlige andelsboliger, ustøttede ældrevenlige boliger og almene seniorbofællesskaber.
Senest er OK-Fonden begyndt at drive et hospice og yde hjemmeservice.

Ledetråden i OK-Fondens virke er kvalitet og ikke profit. Vi lægger vægt på, at vores arbejde sker i gensidig respekt og tillid, og vi ønsker at fremstå som en seriøs og ordholden samarbejdspartner. I OK-Fonden arbejder vi hele tiden på at forny og tilpasse vore aktiviteter, så de følger behovene inden for vore virkefelter.

Fondens daglige ledelse varetages af Paul Erik Weidemann, som er direktør for både OK-Fonden og OK-Fondens datterselskaber.

Vi er ikke bundet af politiske eller religiøse særinteresser, og har ikke til formål at skabe formue.

Protektor for OK-Fonden og dennes selskaber er Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte.

Fondsbestyrelse

Michael Brostrøm, formand

“Min drivkraft er helt enkelt glæden ved arbejde og glæden ved livet. Det handler ikke om et bestemt job. Jeg vil gerne udføre mine opgaver så godt som muligt, fra at tage opvasken til lederjobbet. Den vigtigste motivation for ledere i OK-Fonden, inklusiv mig selv, er begejstring.”

Michael er valgt til bestyrelsen frem til februar 2020.

Læs Michaels blå bog.

Poul Erik Christiansen, næstformand

“Jeg har min ven, Arne, på Himmelev Gl. Præstegård. Han er næsten blind og 93 år, men han er altid positiv og fuld af roser. Når min kone, Birthe, og jeg besøger ham, så får vi en kop kaffe og en cognac, og så fortæller han om sit liv. Det er her, jeg “tager temperaturen” på, hvad vi kan i OK-Fonden. Og jeg har meget stor respekt for det arbejde, der udføres rundt om på centrene.”

Poul Erik er valgt til bestyrelsen frem til februar 2019.

Læs Poul Eriks blå bog.

Anne-Mette Winther Christiansen

“Jeg vil så gerne udvikling! Jeg er født under en positiv stjerne, og jeg kan ikke lide, når ting står stille. Som lærer var der ikke noget bedre, end når jeg fik tændt elevernes nysgerrighed og deres blik ud i verden. Og ligesådan i politik. Man skal ikke lade sig begrænse af barrierer, men se positivt på udviklingen i vores samfund.”

Anne-Mette er valgt til bestyrelsen frem til februar 2019.

Læs Anne-Mettes blå bog.

Jacob Birkler

“- Når jeg arbejder med etik, så handler det om “linse-slibning” og “skyklap-fjernelse”.

Etik handler om optik. Den værste etiske forseelse det er, når man forser sig og netop ikke SER det menneske, men allerede på forhånd tror at vide, hvad der er godt. Og når det handler om borgere, der er udfordrede af fx demenssygdom eller sindslidelse, så kan man meget let forse sig.”

Jacob er valgt til bestyrelsen frem til februar 2020.

Læs Jacobs blå bog.

Mette Stavad

“Man skal gøre sig umage, uanset hvor man er. Jeg har respekt for folk, der vil og gør noget. Det er også derfor, jeg synes, OK-Fonden er interessant.

Jeg anser det for meget vigtigt, at cheferne i OK-Fonden ved, hvad der foregår på hovedkontoret og omvendt, så der arbejdes med kommunikation og videndeling begge veje. Cheferne skal jo være en forlængelse af OK-Fondens værdigrundlag og narrativ.”

Mette er valgt til bestyrelsen februar 2019.

Læs Mettes blå bog

.

Direktion

Paul Erik Weidemann

“Det er resultater, der driver mig, selvom jeg er bedst i den kreative opstartsfase. Jeg har bare altid haft lyst til at blande mig – så jeg kan påvirke processerne og dermed resultaterne.”

Læs Paul Eriks blå bog.

Eva Lunding Olsen

“Jeg elsker at gå på arbejde, både menneskene og mine opgaver. Jeg har forventninger til, at alle arbejder mod målene og til, at vi har gensidig respekt. Jeg går altid ud fra, at man gerne vil.”

Læs Evas blå bog.